hackerspaces

Het is lente! De sluizen staan open en de vissen zwemmen weer massaal naar ondiep water, dus dat betekent dat het tijd is voor de JSCU Summerschool, dit jaar in een speciale vrouweneditie!

Samen met een school vrouwen dompel je je deze zomer twee weken lang onder in de cyberzee en leer je alles over malware, forensics, blue-teaming en red-teaming, en van hunting tot hacking.

Voor wie is de Summerschool

Ben jij nieuwsgierig naar hoe wij een vis bakken en wil je een kijkje in onze keuken? Voel jij je als een vis in het water in de cyberwereld, of kom je net kijken?

De Summerschool staat open voor alle vrouwen met een interesse in cyberveiligheid die graag hun technische kennis en skills op cybervlak willen verbeteren.

Gooi hier je hengel uit om mee te vissen naar een plekje in de Summerschool door één of meerdere opdrachten op te lossen en in te sturen!

Hoe meld ik me aan?

Op deze pagina staan verschillende challenges voor je klaar, waarmee je flags kunt behalen. Stort je de komende weken op die challenges, en schrijf een write-up (technisch verslag) om ons te laten weten hoe je het deed! Op basis van de write-ups worden de deelnemers geselecteerd.

Heb jij één of meerdere challenges opgelost? Dan zijn we als JSCU erg onder de indruk van je technische vaardigheden en kom je misschien wel in aanmerking om samen met de diensten je netje uit te gooien op ons zeer exclusieve computerzomerkamp.

Kun je bijna geen van de oplossingen vinden, maar heb je wel veel geprobeerd? Schrijf dat op! De challenges op deze website zijn (expres) erg moeilijk. We vinden het namelijk altijd interessant om te zien hoe iemand een probleem aanpakt waarvan ze vooraf niet allang wist hoe ze het antwoord vindt. Laat ons dus vooral in hoog detail weten wat je hebt geprobeerd, en misschien mag je jouw unieke denkwijze toe komen passen in de Summerschool.

In de week van 5 juni 2023 krijgt iedereen die iets heeft ingestuurd bericht, of je nu 0 flags hebt gevonden, of meer dan we zelf dachten dat we erin hadden gestopt.

De aanmeldperiode voor de Summerschool loopt tot 01-06-2023 om 07:59:59 uur.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.